Bolagsbildningar & avveckling

Dags att bilda bolag? Eller omforma eller avveckla redan befintlig verksamhet? Med vår kompetens kan vi bistå både i ditt företags startskede och när det är dags att avveckla.

Vi kan hjälpa dig att bilda bolag direkt hos bolagsverket eller om det är bråttom kan vi hjälpa dig att köpa ett färdigt lagerbolag. Vi är även behjälpliga vid byte av företagsform exempelvis vid ombildning från enskild firma till aktiebolag. I dag uppgår minsta möjliga aktiekapital till 50 000 kr och kravet på revisor är avskaffat för de allra minsta aktiebolagslagen. Har du behov av revision kan du givetvis välja att ha revisor även i ett litet bolag.

Snabbavveckling av bolaget?

När det är dags att avveckla kan vi bistå med snabbavveckling eller förmedla en likvidator. Vid snabbavveckling säljer man av alla tillgångar och betalar alla skulder. Därefter lämnar vi en balans- och resultatrapport till ett bolagsförmedlingsföretag, exempelvis Bolagsstiftarna eller Standardbolag, som lämnar en offert på hur mycket man är beredd att betala för företaget.

Priset beror på det egna kapitalets storlek. Efter försäljningen tar bolagsförmedlingsföretaget över ditt bolag, går in i styrelsen och ser till att bolaget blir likviderat. Det går således mycket snabbare än att likvidera bolaget på egen hand. Vill du ändå likvidera bolaget kan vi hjälpa dig att finna en likvidator då vi samarbetar med flera advokatbyråer som kan anta likvidatorsuppdraget.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med företagsfrågor?

Fyll i namn och kontaktuppgifter i formuläret så återkommer vi till dig så snart vi kan.